Kvarteret Häggen i Halmstad

Bostäder för dig som är 65+

Vill du ha möjlighet att engagera dig, kunna påverka ditt boende tillsammans med dina grannar och känna gemenskap och trygghet? Har du eller en person i ditt hushåll fyllt 65 år? Då kan en kooperativ hyresrätt i Kvarteret Häggen vara något för dig! Kooperativ hyresrätt kan beskrivas som ett mellanting mellan traditionell hyresrätt och bostadsrätt. Här får du med en lägre ekonomisk insats än i bostadsrätt större möjlighet till medbestämmande och självförvaltning än i vanlig hyresrätt.

Kvarteret Häggen ligger i stadsdelen Linehed i östra Halmstad. Huset har 29 lägenheter med 1 till 3 rum och kök fördelade på fem våningar. Du når alla våningar via både hiss och trappa. I entréplanet finns de gemensamma ytor som du och dina grannar delar på. Ett rymligt samlingsrum med kök och intill det ett rum med tv och sköna sittplatser. Mitt emot samlingsrummet finns ett hobbyrum som utrustas beroende på önskemålen hos de blivande medlemmarna i den kooperativa hyresrättsföreningen. På våning fem finns ett gästrum som kan hyras för långväga nära och kära som vill stanna över natten.

Även utomhus finns möjlighet till möten och umgänge, i trädgården finns det trevliga sittplatser intill träd och planteringar och vill du vara mer aktiv finns en boulebana för en match med grannarna. Det finns också möjlighet att odla i pallkrage om du gillar det Vid vissa tider på vardagarna kommer det att finnas en bovärd tillgänglig som svarar på frågor och som kan hjälpa till att avhjälpa lättare fel och ordna diverse aktiviteter.

Kvarteret Häggen byggs av Wästbygg för Inwita Fastigheter och inflyttning beräknas till den 1 juni 2021. Vi på Part Förvaltning sköter uthyrningen och samtliga lägenheter presenteras här på vår hemsida under ”Lediga lägenheter”. Kvarteret Häggens adress är Slättvägen 61 och 63.

Visa lediga lägenheter

Det finns mycket mer att berätta om Kvarteret Häggen och om hur det fungerar med kooperativ hyresrätt. Vi har sammanfattat allt i en inspirerande broschyr som du kan ladda hem.

Ladda hem broschyr

I en kooperativ hyresrätt betalar du en upplåtelseinsats som du får tillbaka om du väljer att flytta – läs mer i broschyren. Du betalar också en månadsavgift. Här kan du ta del av samtliga lägenheters upplåtelseinsatser och månadsavgifter.

UPPLÅTELSEINSATSER OCH MÅNADSAVGIFTER